Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Griz kejk sa trešnjama i slatkom od borovnica

Griz kejk sa trešnjama i slatkom od borovnica

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Griz kejk sa trešnjama i slatkom od borovnica
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
24/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Danas smo za desert prirpemili aromatičan voćni izazov Neka vam je slatko prijatelji"

Potrebni sastojci

  • griz - 250 g
  • kompot od trešanja - 1 komad
  • voda - 300 ml
  • limun - 1 komad
  • šećer - 8 supenih kašika
  • sveže mleko - 700 ml
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 10 g
  • slatko - 100 g, od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite trešnje iz kompota. Stavite sok iz kompora i vodu u šerpu na vatru. Ugrejte i stavite polovinu šećera, vanilu, koru od pola limuna i promešajte. Ostavite da provri, nakon toga lagano sipajte polovinu griza, mešajte neprestano dok se ne zgusne.

Ostavite smesu da se ohladi i sipajte u kalup za tortu, namazan sa malo maslaca. Poravnajte i ostavite da se ohladi i stegne. Za to vreme napravite preostali griz na isti način, ali ovaj put sipajte mleko u šerpu, dodajte preostali šećer, vanilu i koru druge polovine limuna. Ostavite da provri i dodajte griz uz nepresano mešanje. Kuvajte dok ne dobijete gustu masu.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Namažite slatkom od borovnica, ili ako volite od trešanja, preko smese u kalupu. Namažite celu površinu i odozgo sipajte griz, koji ste napravili sa svežim mlekom. Poravnajte ponovo i poređajte odvojene trešnje iz kompota.

Ostavite u frižideru da se stegne nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: