Pečena piletina sa sosom od pečuraka

24/01/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Aromatičan sos od pečuraka, uz čiju pomoć se obično pile pretvara u prefinjeno jelo, dostojno skupog francuskog restorana "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano474
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kaščica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • bujon - 1 šolja pilećeg
  • za sos
  • pečurke - 500 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudicu staviti maslinovo ulje, biber, alevu papriku, so i kurkumu. Promešati i smesom premazati meso.

Meso staviti u tavu, sipati bujon i ostaviti da se zapeče 45 minuta u rerni, zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečurke očistiti, a u dubok tiganj ili kaserolu staviti maslac i maslinovo ulje. Pečurke naseći i staviti i njih, da se zaprže dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodati i brašno, pa promešati. Polako, i uz neprestano mešanje, sipati mleko, pa začiniti solju i biberom.

Ostaviti sos da provri, pa kuvati 5 minuta dok se ne zgusne. Ukoliko je neophodno, dodati još malo mleka, u zavisnosti koju gustinu sosa želite.

Meso servirati sa sosom i kuvanim pirinčem, začinjenog solju, alevom papirkom i kurkumom.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija