Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Fokača sa karamelizovanim lukom i pasuljem

Fokača sa karamelizovanim lukom i pasuljem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Fokača sa karamelizovanim lukom i pasuljem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
24/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Osvojili ste nas još kad ste rekli fokača, a pošto je sa karamelizovanim lukom i pasuljem - bukvalno nemamo strpljenja da ga probamo"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 450 g
  • kvasac - 1/2 kesice dr. Oetker
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 250 ml
  • za nadev
  • luk - 2 glavice, srednje veličine
  • praziluk - 1 struk
  • morska so
  • crveni pasulj - 5 supenih kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo. Stavite testo u namazanu posudu i pokrijte folijom. Ostavite na toplom dok se ne udvostuči.

Ponovo premesite testo i razvijte koru. Stavite je u pleh sa namazanim dnom. Ostavite ponovo da nadođe.

Oljuštite luk i praziluk i isecite na male komade. Ugrejte ulje i dinstajte povrće dok ne dobije zlatnu boju.

Ostavite da se ohladi i rasporedite nadev preko testa. Dodajte i oceđeni pasulj.

Pospite suvim peršunom i morskom solju i pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: