Grilovani patlidžan sa paradajz sosom

25/01/2018
"Jedeš i plačeš za još!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano385
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite patlidžan od drške. Isecite ga po dužini na tanke trakice. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda.

Operite ih i osušite, namažite sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Ugrejte roštilj ili gril tiganj i stavite trakice patlidžana da se peku dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Odvojite ih na tanjir.

U šerpu na vatri sipajte sve kašike maslinovog ulja i ugrejte.

Očistite beli luk i sitno iseckajte čenove.

Stavite ih u šerpu i pržite nekoliko sekundi, koliko da puste miris.

Dodajte paradajz, promešajte, posolite, stavite šećer, začinite i ostavite sos da vri dok se ne zgusne i dok tečnost ne ispari.

Gotove patlidžane isecite po dužini na pola i stavite na veliki tanjir.

Odozgo sipajte paradajz sos i pospite sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti