Torta od keksa sa čokoladom i malinama

25/01/2018
"Torta koja je ukusnija i željenija, više nego izjava ljubavi "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano360
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g, čajni sa kakaom
  • kafa - 1 šolja, espreso
  • za krem
  • kisela pavlaka - 800 g
  • krem sir - 350 g
  • tečna čokolada - 400 g
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • maline - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite fil tako što u posudi mutite tečnu čokoladu i krem sir dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte pavlaku i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete gladak čokoladni krem.

Maline pažljivo operite tekućom vodom, pazite da ih ne izgnječite.

Uzmite pleh u kome ćete ređati tortu, na dno stavite dve kašike krema i rasporedite, odozgo poređajte jedan red keksa, kašikom keks prelijte sa malo kafa, za miris, nemojte da ih natapate.

Pokrijte delom fila i pospite sa malo mlevenih oraha. Rasporedite krem tako da vam bude dovoljno za bar četiri reda keksa.

Stavite nov red keksa, poređajte jedan do drugog, ponovo prelijte kafom i rasporedite maline.

Preko malina dolazi nov red keksa, malo kade, fil i pospite orasima. Poslednji red je keks, malo kafe i preostali krem. Ukrasite malinama, nekoliko jagoda za raskoš i pospite orasima.

Stavite tortu na nekoliko sati u frižider. Konzumirajte dobro ohlađenu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti