Svinjetina sa krompirom

25/01/2018
"Ako niste probali svinjetinu sa krompirom po ovom receptu, kao da uopšte do sada niste ni probali "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano376
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite.

U pleh stavite meso, oko njega stavite i krompir. Između njih stavite 2-3 čena belog luka, nemojte ih ljuštiti. Samo ih operite i stavite, ukus i miris neoljuštenog belog luka je lakši, nije napadan i neće zagoreti.

Sipajte maslinovo ulje, pospite solju, biberom, alevom paprikom i majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu stavite dve grančice.

Za pikantniji ukus sitno isecite jednu malu ljutu papriku, i dodajte je. Promešajte rukama da se bolje začine sastojci i sipajte bujon.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite na 180 stepeni u ugrejanu rernu da se zapeče. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok meso ne dobije zlatnobraon boju. Pospite svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti