Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirićima

Svinjetina sa krompirićima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Svinjetina sa krompirićima
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 8sa Videom
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
5
"Ako niste probali svinjetinu sa krompirom po ovom receptu, kao da uopšte do sada niste ni probali"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • krompir - 1 kg
  • aleva paprika - 1 supena kašika, dimljena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica
  • biber
  • bujon - 250 ml, od povrća
  • so
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite.

U pleh stavite meso, oko njega stavite i krompir. Između njih stavite 2-3 čena belog luka, nemojte ih ljuštiti. Samo ih operite i stavite, ukus i miris neoljuštenog belog luka je lakši, nije napadan i neće zagoreti.

Sipajte maslinovo ulje, pospite solju, biberom, alevom paprikom i majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu stavite dve grančice.

Za pikantniji ukus sitno isecite jednu malu ljutu papriku, i dodajte je. Promešajte rukama da se bolje začine sastojci i sipajte bujon.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite na 180 stepeni u ugrejanu rernu da se zapeče. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok meso ne dobije zlatnobraon boju. Pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: