Torta Kadaif

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Torta Kadaif
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Da, ne grešite, stvarno je toliko ukusna kao što vam se čini"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 300 g
  • krem skrob - 1 kesica, karamel
  • sveže mleko - 700 ml
  • šećer - 250 g
  • čokolada - 50 g
  • maslac - 50+30 g
  • kokosovo brašno
  • kora od limuna - izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte dve šolje vode i stavite 200 g šećera. Ugrejte tečnost dok ne provri. Dodajte izrendanu koru od limuna.

Porešajte kadaif u odgovarajuću posudu. Prelijte ga šećernim sirupom i ostavite da se dobro natopi.

Odvojite 1/2 šolje svežeg mleka, a preostalo kuvajte na vatri, dodajte 50 g šećera.

Rastvorite skrob od karamele u odvojenom mleku, treba da dobijet kašu.

Kad mleko provri lagano sipajte skrob, uz neprestano mešanje.

Mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite posudu sa vatre. Dodajte 50 g maslaca i mešaje dok se ne rastopi.

Rastopite čokoladu na pari i dodajte 30 g maslaca.

Prelijte kadaif kremom i ukrasite kokosovim brašnom i rastopljenom čokoladom.

Ostavite tortu na oko 30 minuta na hladnom da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: