Pečena praznična kolenica u kesi

25/01/2018
"Jednostavno je da je pripremite, teško je da odolite i da ne pojedete sve sami "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite kolenicu biberom, solju, alevom paprikom i staivte je u kesu za pečenje. Zavežite kesu i stavite je kolenicu u odgovarajući pleh za pečenje.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite kolenicu dok ne dobije hrskavu braon koricu.

Skuvajte krompir i šargarepu, oljuštite ih.

Izgnječite krompir na pire i dodajte polovinu maslaca, sitno iseckanu šargarepu i pešrun. Začinite solju.

Potopite pečurke u vodu da omekšaju.

Ugrejte preostali maslac, dodajte brašno i propržite ga. Sipajte lagano toplu vodu, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete sos željene gustine. Dodajte pečurke, začinite solju i biberom i promešajte.

Pažljivo izvadite kolenicu iz kese.

Servirajte kolenicu na podlozi od pirea i prelijte sosom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija