Pogača sa slaninom i topljenim sirom

26/01/2018
"Nežan i aromatičan hleb sa parčetom slanine i sirom koji se topi u ustima - neodoljivo zadovoljstvo!"
Priprema90 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno140 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Malo ugrejte mleko i dodajte kvasac, rastvorite ga i stavite šećer i supenu kašiku brašna. Ostavite kvasac da nadođe i da se utrostruči.

Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje u sredini. Odvojite jedno žumance za premazivanje na kraju i stavite jaja u udubljenje. Posolite brašno i stavite mekani maslac. Mesite rukama i sipajte mleko sa kvascm.

Oblikujte testo koje se ne lepi po rukama, pokrijte ga čistom krpom ili folijom i ostavite jedan sat da nadođe.

Slaninu i sir isecite na komade, slaninu tanko isecite tako da možete da uvijte parče sira u nju.

Premesite testo, izbacite vazduh koji se stvorio i razvijte koru, uvijte je u rolat i nakon toga je isecite na oko 15 parčadi. Svako parče malo razvijte oklagijom i u njega stavite parče sira, uvijeno u parče slanine.

Zatvorite testo i oblikujte loptu. U svakoj lopti treba da ima sir sa slaninom.

Namažite peh sa malo ulja i poređajte loptice u njega. Namažite umućenim žumancem i ostavite ponovo da nadođe 30 minuta.

Ugrejte rernu na 170 stepni. Pospite pitu sa malo susama i stavite da se peče 50 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija