Persijske ćuftice sa krompirom i leblebijama

27/01/2018
"Hoćete li sačekati da se ohlade ili ćete ih pojesti vrele, ove neodoljive persijske ćuftice "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 4 velika
  • luk - 1 glavica
  • leblebije - 100 g, prethodno potopljene
  • sos od paradajza - 1/2 tegle ili oko 400 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa jednim jajetom i začinima - kuminom, biberom, kurkumom. Izrendamo beli luk i luk. Dodajemo ih u mleveno meso i promešamo.

Oblikujemo ćuftice. Oljuštimo krompir i sečemo reckastim nožem na komade. Operemo leblebije.

U ekspres lonac sipamo mast i ugrevamo. Sipamo paradajz pire i pržimo 3-4 minuta. Nakon toga dodajemo krompir i leblebije.

Pržimo kratko i sipamo malo vode, koliko da pokrijte veći deo krompira. Dodajemo oblikovane ćuftice.

Začinimo solju i biberom. Promešamo i stavljamo poklopac.

Kuvamo pod pritiskm 20 minuta.

Serviramo toplo!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti