Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Janija»Persijske ćuftice sa krompirom i leblebijama

Persijske ćuftice sa krompirom i leblebijama

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121212
Persijske ćuftice sa krompirom i leblebijama
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
27/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hoćete li sačekati da se ohlade ili ćete ih pojesti vrele, ove neodoljive persijske ćuftice"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • krompir - 4 velika
  • luk - 1 glavica
  • leblebije - 100 g, prethodno potopljene
  • sos od paradajza - 1/2 tegle ili oko 400 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa jednim jajetom i začinima - kuminom, biberom, kurkumom. Izrendamo beli luk i luk. Dodajemo ih u mleveno meso i promešamo.

Oblikujemo ćuftice. Oljuštimo krompir i sečemo reckastim nožem na komade. Operemo leblebije.

U ekspres lonac sipamo mast i ugrevamo. Sipamo paradajz pire i pržimo 3-4 minuta. Nakon toga dodajemo krompir i leblebije.

Pržimo kratko i sipamo malo vode, koliko da pokrijte veći deo krompira. Dodajemo oblikovane ćuftice.

Začinimo solju i biberom. Promešamo i stavljamo poklopac.

Kuvamo pod pritiskm 20 minuta.

Serviramo toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: