Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa grilijažom od kikirikija

Ekleri sa grilijažom od kikirikija

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Ekleri sa grilijažom od kikirikija
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
27/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
25
"Nisu prosto ekleri, nego pravo kulinarsko remek-delo, u kojem ćemo uživati sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • brašno - 100 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • za krem
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • pavlaka - 100 ml, slatka
  • želatin - 1 kesica
  • čokoladna glazura
  • grilijaž od kikirikija
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu i sveže mleko u odgovarajuću šerpu. Dodajte maslac. Kad smesa provri, sipajte brašno, i uz pomoć drvene kašike neprestano mešaje dok se testo ne sakupi. Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Dodajte jedno po jedno jaje, mutite mikserom dok ih testo ne upite.

U pleh, obložen papirom za pečenje, rasporedite testo uz pomoć kašike /možete koristit špric/ oblikujte eklere.

Pecite u ugrejanoj rerni, u početnu nemojte otvarati rernu, da ne padnu prilikom pečenja. Kad dobiju zlatnu boju, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.

Napravite prvi krem tako što ugrejete sveže mleko sa brašnom, šećerom i žumancima. Kuvajte dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje.

Umutite pavlaku mikserom.

Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Dodajte ga u pavlaku, a pavlaku pomešajte sa hladnim mlečnim kremom.

Napunite eklere uz pomoć šprica.

Potopite u rastopljenu čokoladu, a nakon toga u grilijaž od kikirikija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: