Torta Crveni somot sa pavlakom

27/01/2018
"Strasna i neodoljiva - omiljena torta Crveni somot, ali u svežijoj varijanti sa pavlakom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • kada - 1/2 šolje, kuvana
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • sok od limuna - nekoliko kapljica
  • crvena boja - po želji
  • so - 1 prstohvat
  • za fil
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve suve sastojke osim sode. Umutite jaja sa šećerom i u njih postepeno dodajte mleko, u koje ste stavili nekoliko kapljica soka od limuna, kafu i ulja.

Na kraju stavite sodu, prethodno pomešanu sa sirćetom. Nakon toga počnite da dodajete suve sastojke, neprestano mutite mikserom.

Od gotove smese posebno ispecite tri kore, u plehu prečnika 20 cm, obloženim papirom za pečenje, u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepni, oko 20 minuta svaku, ili proverite čačkalicom za zube, treba da izađe suva. Vreme zavisi.

Za to vreme napravite fil - umutite slatku pavlaku na mekan sneg, nakon toga u nju dodajte šećer u prahu i krem sir.

Mutite dok ne dobijete homogenu smesu, poređajte kore i namažite ih filom. Na kraju celu tortu namažite filom i ukrasite po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti