Pileći bataci u sosu od pavlake

28/01/2018
"Pileći bataci u nežnom sosu od pavlake, zapečeni u rerni i posuti sa malo parmezana. Neverovatno ukusno jelo!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 271
  • Pregledi tokom meseca159
  • Pregledi tokom desmice66
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite pileće batake, stavite ih u posudu i začinite solju, biberom vegetom i dimljenom alevom paprikom.

Lepo utrljajte začine u njih.

U tiganj na vatri stavite malo maslaca i maslinovog ulja i ugrejte na jakoj temperaturi. Stavite batake i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvadite na ubrus da se ocede.

Mast iz tiganja bacite, nemojte prati i sipajte novu, oko 2 supene kašike. Beli luk sitno iseckajte i stavite u mast, pržite samo nekoliko minuta, koliko da pusti miris i da ne zagori, nakon toga sipajte bujon i pavlaku, mešajte, dodajte sok od limuna i skinite sa vatre.

Poređajte batake u pleh i prelijte sosom od pavlake. Stavite parmezan i majčiinu dušicu, i stavite u renru na 180 stepeni 30 minuta.

Ja sam stavila suvi parmezan iz kesice, jer nisam našla drugi, za bolji ukus i ako je moguće koristite kvalitetan.

Na kraju po želji pospite peršunom i suvom ljutom paprikom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti