Kebakija - pržene marokanske krofnice

28/01/2018
"Da, da, znamo da je prženo štetno, ali ... niste probali ovako ukusne krofnice "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano354
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g /ili koliko upije/
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 80 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer u prahu - 3 supene kašike + za posipanje
  • voda - mlaka 1 šolja
  • kora od pomorandže - izrendana
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa vodom, dodajte mekani maslac i kore od pomorandže. Prosejte brašno zajedno sa šećerom u prahu i praškom za pecivo.

Pažljivo pomešajte dve smese i zamesite meko testo. Uvijte ga u foliju i ostavite na hladnom oko 30 minuta.

Gotovo testo uvijte u rolat. Isecite ga na male komade. Oblikujte komade na okrugle krofnice i napravite rupu u sredini svake.

Pržite ih u ugrejanoj masti. Ocedite na ubrusu višak i pospite šećerom u prahu. Možete preliti odgovarajućim sirupom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija