Kiseli kupus sa prazilukom i pirinčem

29/01/2018
"Kad zakleti obožavaoci bugarske kuhinje, preporučujemo svima da probaju ovaj kiseli kupus sa prazilukom i pirinčem Bukvalno se topi u ustima "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 318
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 tegla /500g/
  • praziluk - 1 glavica
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • bujon od povrća - 1 kockcia
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite praziluk i propržite. Dodajte kiseli kupus, sitno iseckan i pirinač.

Pržitemo dok pirinač ne postane providan. Prelijte sa dve šolje vode i dodajte začine.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40-60 minuta.

Napomena: Imala sam jednu šniclu koja mi je ostala da ne bude sasvim bez mesa, ali i bez šnicle je odlično.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija