Neodoljiv paj od limuna

29/01/2018
"Izuzetno svež predlog jedne naše kulinarke! Nestrpljivo čekamo da ponovo uživamo u njemu!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za paj
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g mekan
  • šećer u prahu - 1 kafena šolja
  • jaja - 1 komad
  • za krem
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • za žele
  • limun - 2 komada
  • šećer - 1 kafena šolja
  • želatin - 2 komada
  • voda - 1 šolja
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od maslaca i ostavite ga da se ohladi oko 20 minuta. U odgovarajući kalup za paj razvucite testo, oblikujte ivice.

Osnovu izbušite viljuškom/možete staviti čašu pasulja na dno da se ne podigne/. Ispecite ga i ostavite da se ohladi.

Umutite pavlaku sa šećerom u prahu na mekan krem. Namažite hladan paj.

Staivte jednu šolju vode da provri. Dodajte limun, isečen na kriške i šećer. Kad tečnost provri, skinite sa ringle.

Procedite i ostavite da se ohladi. Dodajte želatin, rastvoren prema uputstvu na pakovanju.

Poređajte komadiće limuna preko paja i prelijte želeom. Ukrasite rendanom korom od limuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija