Ekonomična Saher torta bez brašna, šećera i griže savesti

29/01/2018
"Totra Saher, ali u ekonomičnoj i zdravoj varijanti? Naravno da želite da je probate "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 075
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • urme - 20 - 25 komada
  • suve kajsije - 200 g, prirodne
  • kakao - 75 g, prirodan
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kajsije u posudu, pokrijte ih vodom i potopite na jednu noć.

Odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca mikserom dok ne dobijete penu.

Kajsije, 15-20 urmi (zavisi koliko slatko želite da bude) i 50 g kakaa sameljite u blenderu na gladak krem.

U velikoj posudi pomešajte krem i belanca, mutite pažljivo uz pomoć spatule, da ne padnu belanca.

Sipajte smesu u kalup srednje veličine i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni, 15 minuta.

Ostavite koru sa strane da se ohladi, a za to vreme možete napraviti fil za tortu.
Potopljene kajsije, plus voda, 2 supene kašike kakaa (20-25 g) i 4-5 urmi ispasirajte.

Namažite fil preko hladne kore i stavite u frižider na nekoliko sati.

Po želji tortu možete ukrasiti orasima, voćem ili nečim drugim.


slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti