Raskošne domaće rol-viršle

05/02/2018
"Voljeni recept većine, koji vole da započnu dan solidnim doručkom!"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano410
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvijite belance od žumance jednog jajeta. Umutite preosala dva sa belancem trećeg, a žumance ostavite za premazivanje. Dodajte so, šećer i kiselo mleko i dobro umutite.

Rastvorite kvasac u 1/2 šolje mnlake vode i dodajte ga u smesu od jaja, nakon toga i sveže mleko. Postepeno počnite da mešajte smesu od jaja sa brašnom i zamesite meko testo.

Od njega odvojite ne mnogo velike lopte. Svaku razvucite u elipsast, duguljast oblik. U sredinu svkakog savite 1 viršlu, dobro je pritisnite unutra da potone i da se pokrijte testom.

Gotove rol-viršle stavite u namazan pleh, premažite ih žumancem i pospite čubrom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene, pre nego što budu gotove, preko njih poređajte trakice kačkavalja i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija