Desert od bundeve sa pirinčem i krem karamelom

06/02/2018
"Opušteno jedite ovaj desert, zato što se kalorije deserata ne lepe za zadnjicu, nego odlaze pravo u srce "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano598
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3.5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 50 g
  • cimet - 1 kašičica
  • vanila - 2 komada
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo bundevu na kockice i dinstamo je dok ne bude gotova.

Prethdono skuvamo pirinač i operemo ga hladnom vodom.

Pripremamo krem karamel, tako što umutimo jaja i pomeašamo ih sa svežim mlekom, šećerom i vanilom.

Uzimamo pleh i stavljamo polovinu kravljeg maslaca i sačekamo da se rastopi.

Stavljamo gotove komade bundeve i između njih pirinač.
Odozgo posipamo cimetom.

Prelivamo smesom od jaja i dodajemo preostali maslac, koji smo isekli na kockice.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Kad izvadimo iz rerne, posipamo mlevenim orasima i stavljamo u frižider da se stegne dobro.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti