Krte šnicle iz rerne sa sosom od topljenog sira

06/02/2018
"Šnicle za gladnike - jedite i neka vam je slatko "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 1 kg, svinjske
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 3 - 4 supene kašike
  • voda - 150 ml, topla
  • topljeni sir - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i dobro osušite šnicle, stavite ih u veliku posudu.

Sameljite luk u blenderu u dodajte ga u njih, promešajte dobro i utrljajte luk u meso.

U tiganju ugrejte ulje na jakoj vatri, poređajte šnicle u njega, i pržite sa obe strane minut, samo da se zapečate.

Poređajte snicle u pleh, posolite po ukusu i pospite biberom.

U isti tiganj dodajte sveže mleko i topljeni sir, isečen na male komade. Uz neprestano mešanje u njih sipajte toplu vodu u etapama, dok se sir potpuno ne rastopi, i dok ne dobijete glatku i tečnu smesu.

Pospite sos biberom, ali nemojte soliti, zato što je sir dovoljno slan.

Prelijte šnicle sosom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 160 stepeni, pecite 20 minuta. Nakon 20 minuta servirajte najnežnije i najukusnije šnicle vašim bližnjim.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija