Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa prstohvatom soli na čvrst sneg, ostavite ih sa strane.
U žumanca dodajte šećer i vanilin šećer, mutite dok ne pobeli smesa. Dodajte ulje i pavlaku i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Posejte brašno i dodajte prašak za pecivo u njega, pomešajte sa smesom od žumanaca i promešajte.
U njih postepeno dodajte smesu od belanaca, mešajte u jednom pravcu spatulom. Namažite kalup za kuglof sa malo maslaca i sipajte smesu u njega, oblikujte. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite na rešetku da se ohladi.
Za to vreme pripremite sirup, pomešajte vodu, šećer, limun i kuvajte oko 2 minuta. Toplim prelivom i uz pomoć četke prelijte ceo kolač.
Pripremite glazuru tako što pomešae šećer u prahu, sok od limuna, izrendanu koru limuna i pavlaku, dobro promešajte.
Sipajte smesu u najlon kesu, isecite rupicu u jednom uglu i stavljate smesu u cik-cak preko hladnog kolača.
Dobijate neverovatan kolač za čaj - vlažan, mekan i sa notom citrusa.