Jaja na arapski način

11/02/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj179324
"Miriše kao šakšuka, sprema se kao šakšuka - sigurno je šakšuka "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano980
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • beli luk - 3 struka, svež
  • paprika - 7 komada
  • paradajz - 1 tegla, kriške
  • jaja - 5 komada
  • so
  • ulje
  • šećer - 1 prstohvat
  • kumin
  • biber
  • aleva paparika
  • kari
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj sa dnom koje se ne lepi stavite crveni luk iseckan na kolutove, pa ga stavite na tihu vatru sa malo ulja. Nakon toga dodajte sitno iseckan beli luk.

Pržite, dok ne dobije braon boju. Zatim iseckajte i paprike i stavite ih u tiganj, da omekšaju, dok sve vreme mešate, a onda dodajte i paradajz i ostavite tako da se sve zgusne.

Dodajte i začine, sve bez peršuna, koji se dodaje na kraju. Kada se jelo zgusne, pažljivo dodajte jaja, ali nemojte ih mutiti, pa stavite poklopac i neka se tako sve prži 10 minuta.

Zatim sklonite poklopac i jaja su gotova. Preko posipajte iseckan peršun i poslužite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija