Pečeni zec sa nadevom od krompira u rerni

11/02/2018
"Ko se bude zadržao u šumi u lovu, sačuvaćemo mu hranu "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano395
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pržite skuvane i sitno isečene iznutrice, sa iseckanim lukom i opranim pirinčem, dok pirinač ne postane providan. Dobijenom smesom napunite zeca i nakon toga ga ušijte.

U duboki pleh sipajte pivo/vino i vodu, pažljivo stavite zeca, sipajte krompir, isečen na kockice i posoljen.

Pleh pokrijte folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 1 sat, nakon toga smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još oko 2 sata, nakon toga isključite rernu, skinite foliju i ostavite pleh unutra.

Kad se ohladi, izvadite pleh i pospite iseckanim peršunom.

Servirajte dok je toplo, preporučuje se belo, hladno i suvo vino.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija