Raskoš od patlidžana

13/02/2018
XXXX
odXXXXDžedaj5275754
"Ako želite da znaate kako se završava kulinarska romansa između patlidžana i mocarele, pogledajte nastavak serije Raskoš od patlidžana "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžane na debele krugove. Ako je gorka vrsta, posolite ih i ostavite 30 miknuta, nakon toga ih operite i osušite.

Pržite patlidžan dok ne dobije zlatnu boju i izvadite na ubrus.

U istoj masti pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso, prstohvat bibera i prstohvat soli. Mešajte i pržite mleveno meso dok se ne izdrobi.

Rešetkastom kašikom izvadite smesu u posudu.

Oljuštite paradajz i sitno ga iseckajte. U drugoj posudi ugrejte malo masti. Stavite iseckan beli luk nakon sekunde dodajte isečeni paradajz. Začinite suvim bosiljkom i prstohvatom soli. Ostavite da se krčka dok voda ne ispari.

Prebacite paradajz sos u pleh. Poređajte krugove patlidžana. Preko svakog patlidžana stavite od mlevenog mesa. Odozgo ponovo stavite patlidžan.

Stavite po jedno parče mocarele i ponovo krug patlidžana. Svaku dobijenu kulicu pokrijte drugim parčetom mocarele.

Jelo pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se mocarela ne zapeče.

Servirajte sa svežim bosiljkom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija