Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Raskoš od patlidžana

Raskoš od patlidžana

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Raskoš od patlidžana
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
13/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ako želite da znaate kako se završava kulinarska romansa između patlidžana i mocarele, pogledajte nastavak serije Raskoš od patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada
  • mleveno meso - 150 g
  • mocarela - 150 - 200 g
  • crni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 6 - 7 komada
  • bosiljak - suv i svež
  • ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžane na debele krugove. Ako je gorka vrsta, posolite ih i ostavite 30 miknuta, nakon toga ih operite i osušite.

Pržite patlidžan dok ne dobije zlatnu boju i izvadite na ubrus.

U istoj masti pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte mleveno meso, prstohvat bibera i prstohvat soli. Mešajte i pržite mleveno meso dok se ne izdrobi.

Rešetkastom kašikom izvadite smesu u posudu.

Oljuštite paradajz i sitno ga iseckajte. U drugoj posudi ugrejte malo masti. Stavite iseckan beli luk nakon sekunde dodajte isečeni paradajz. Začinite suvim bosiljkom i prstohvatom soli. Ostavite da se krčka dok voda ne ispari.

Prebacite paradajz sos u pleh. Poređajte krugove patlidžana. Preko svakog patlidžana stavite od mlevenog mesa. Odozgo ponovo stavite patlidžan.

Stavite po jedno parče mocarele i ponovo krug patlidžana. Svaku dobijenu kulicu pokrijte drugim parčetom mocarele.

Jelo pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se mocarela ne zapeče.

Servirajte sa svežim bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: