Oreo torta sa maskarponeom

13/02/2018
"Čovek najviše žali za tortama koje nije pojeo, kažemo vam da znate "
Priprema80 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno140 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano475
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosevamo brašno sa praškom za pecivo i dodajemo šećer i kakao. Dobro promešamo da se dobije homogena smesa. Dodajemo majonez i vodu, nastavljamo da mutimo.

Podelimo smesu na tri dela, obložimo pleh prečnika oko 20 cm papirom za pečenje, i pečemo tri kore jednu nakon druge u prethodno ugrejanoj rerni na 180 sepeni oko 20 minuta. Možemo rasporediti smesu i u tri jednaka pleha i tako da ih ispečemo.

Fil pripremamo tako što umutimo maskarpone sa šećerom u prahu, a nakon toga dodajemo i krem sir. Na kraju dodajemo prethodno umućenu pavlaku na sneg. Odvojimo jedan deo fila za premazivanje i dekoraciju torte.

U ostalu smesu dodajemo polovinu keksa, izmrvimo ih. Sastavljamo tortu tako što ređamo koru, pola fila, koru, drugu polovinu fila i završavamo korom.

Namažemo tortu sa oko 2/3 odvojenog fila. Prepolovimo jedan deo preostalim keksa i zalepimo po osnovi torte kao borduru. Stavljamo u frižider na oko 2-3 sata.

Pripremamo ganaš tako što ugrejemo pavlaku i u njoj rastopimo čokoladu. Mešamo dok se potpuno ne rastopi čokolada. Ostavljamo da se ohladi.

Vadimo tortu iz frižidera i prelivamo je ganašem odozgo. On će se efektno razliti po ivicama torte. Izmrvimo malo keksa odozgo, napravimo ružice i stavljamo keks uspravno. Lepo je da torta odstoji jedan dan da bi keks omekšao.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti