Domaći keksići sa marmeladom od šljiva

13/02/2018
"Koliko god visoko da stavite kutiju sa domaćim kolačima, deca će naći način da dođu do nje i da pojedu do poslednjeg "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano611
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sodu u mleko i promešamo da nadođe. Umutimo mekani maslac sa šećerom (ako koristite mast, takođe treba da malo odstoji na toplom i da bude mekana, da biste mogli da je mešate). Dodajemo mleko, ulje, arome, koru i sok jednog limuna.

Dodajemo od brašna u smesu od jaja i maslaca i ručno mešamo kašikom dok se smesa ne zgusne i dodajemo preostalo brašno i umesimo testo koje se ne lepi. Uvijamo ga u foliju i ostavljamo u zamrzivač 15-20 minuta da se stegne.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvučemo deo testa na pravougaoni list (ostatak testa držimo u frižideru, da ne omekša), na početak lista stavljamo slatko od šljiva, uvijamo napred u rolat i sečemo. Posle sečemo rolat na tompuse.

Poređamo ih na rastojanju u ravan pleh, obložen papirom za pečenje, i ako smo bili brzi i pečemo testo dok je još hladno u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ako nije mnogo stegnato - stavljamo pleh u frižider da se malo stegne, tako se tompusi neće razliti prilikom pečenja (ako nisu čvrsti, prilikom pečenja će izgubiti oblik).

Na isti način oblikujemo i ostalo testo koje smo stavili u zamrzivač. Kad izvadimo iz rerne možete po želji posuti šećerom u prahu.

Kad se ohlade, poželjno e da ih stavite u kesu ili u metalnu posudu da ne izvetre. Ako mesite sa mašću, primetila sam da nakon nekoliko dana budu još ukusniji, a ako su sa maslacem ukus im se ne menja.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti