Ćufice sa pirinčem i šargarepom

17/02/2018
"Ukusne ćuftice bez mlevenog mesa - misija nije samo moguća, nego i veoma ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano451
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 4 supene kašike, kuvan
  • belo vino - 100 ml
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • jaja - 1 komad
  • pirinčano brašno - 3 supene kašike
  • peršun
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač iskuvajte ga u posoljenoj vodi, pomešanoj sa belim vinom, posle ga ocedite.

Šargarepu oljuštite i izrendajte, luk i čen belog luka sitno isecite.

Pomešajte u posudi kuvani pirinač, jaje, izrendanu šargarepu, luk, beli luk i pirinčano brašno. Začinite solju, biberom i sitno iseckanim peršunom.

Promešajte da dobijete gustu kašu.

Ugrejte ulje, uzmite velikom kašikom i sipajte u ulje.

Pržite na četvrtom stepenu sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju. Pazite, ponekad prska.

Izvadite na salvetu da upije višak masti i serviraje.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti