Lazanja sa korama za pitu

19/02/2018
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"I odjednom će sve italijanske babe da pozelene od zavisti, kada čuju za ovu neverovatnu lazanju sa korama za pitu "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano290
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za Bešamel sos:
Zagrejati ulje, zatim šerpu skloniti sa vatre i staviti brašno, sipajući jednu po jednu kašiku, uz neprestano mešanje.

Kada smesa postane glatka, vratiti je na vatru i, polako i uz neprestano mešanje, dodavati sveže mleko. Poželjno je mleko da bude hladno. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati so i biber.

Za crveni sos:
Zagrejati ulje i staviti luk, da se uprži. Nakon toga dodati mleveno meso pa, kada je skoro gotovo, dodati paradajz i kuvati dok se ne skuva. Kada je sos gotov, dodati čubar, majčinu dušicu, biber, alevu papriku, so i bosiljak.

Nauljiti tavu i lazanju oblikovati na sledeći način: ređati dve kore, beli sos, crveni sos, dve kore, itd.

Poslednje kore namazati belim sosom. Peći oko 40 minuta i na kraju posuti kačkavaljem.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti