Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Mekana pita Srce

Mekana pita Srce

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Mekana pita Srce
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 5
20/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li znate da nekome možete reći da ga volite, tako što ćete mu napraviti mekanu pitu Srce?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • nadev
  • sir - 250 - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 - 4 supene kašike
  • soda za hleb - 1 kašičica, ravna
  • ulje - 2 supene kašike
  • preliv
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • susam - po želji
  • ulje - za posipanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite nadev tako što u posudu izmrvite sir, dodate dva jajeta, kiselo mleko, sodu i ulje. Dobro promešajte viljuškom.

Uzmite dve kore, prvu pospite uljem, preko nje drugu koru i po celoj kori rasporedite deo nadeva. Uvijte dve kore u rolat po dužini i poređajte u namazan pleh po ivicama kalupa.

Na isti način oblikujte i preostale kore, ali posle uvijte u oblik puža i savite u sredinu kao srce. Tako radite dok ne popunite kalup.

U posudi umutite jaja, dodajte sveže mleko i odozgo kutlačom prelijte pitu.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i okrenite na dva tanjira da se malo ohladi.

Isecite i jedite sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: