Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Zapečeno jelo sa pirinčem, brokolijem i tikvicom

Zapečeno jelo sa pirinčem, brokolijem i tikvicom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
7992553k245
Zapečeno jelo sa pirinčem, brokolijem i tikvicom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
21/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Zapečeno jelo, koje preporučujemo svim gladnicima"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 2 veze
  • brokoli - 500 g
  • tikvice - 1 mala
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • paradajz - 1 šolja, mleveni
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
  • biber
  • mirođija
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite mladi luk, isecite ga sitno i dinstajte u tiganju sa uljem malo vode.

Brokoli operite, podelite na ružice i zajedno sa tikvicom, isečenom na kockice stavite u mladi luk. Kad povrće omekša, u njih dodajte oprani pirinač i sipajte jednu šolju vode.

Promešajte jello i kad pirinač upije vodu, dodajte mleveni paradajz, so i biber po ukusu, i sitno iseckanu mirođiju.

Jelo prebacite u pleh, sipajte još dve šolje čaše vode i pecite u rerni na 200 stepeni. Za to vreme pripremite preliv od dva umućena jajeta sa kiselim mlekom i jednom supenom kašikom brašna.

Pre nego što bude gotovo, prelijte ga pripremljenim prelivom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite dok ne dobije lepu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: