Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa prazilukom i sudžukom

Fritata sa prazilukom i sudžukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Fritata sa prazilukom i sudžukom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
21/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Fritata, fritata, ali sa sudžukom je najukusnija, preporučujemo vam od srca"

Potrebni sastojci

  • sudžuk - 2 komada, sirov
  • praziluk - 1 struk, veliki
  • paprike - 4 komada, pečene
  • jaja - 6 komada
  • ulje - 1/3 šolje
  • ruzmarin - 0.5 kašičice
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje.

U mali pleh, sa površinom koja se ne lepi sipajte ulje i ugrejte ga. Dodajte iseckane komadiće praziluka, paprike i sudžuk, pržite dok praziluk ne omekša.

U posudi voljuškom dobro umutite jaja. Dodajte začine i rendani kačkavalj, ponovo promešajte. Sipajte smesu u pleh i kratko mešajte.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecie oko 15 minuta dok ne dobije lepu boju.

Brzo, jednostavno i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: