Đevreci punjeni kačkavaljem

21/02/2018
"Neko na đevreku gleda rupu, a mi vas savetujemo da obratite pažnju na nadev - veoma je ukusan "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano262
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • sveži kvasac - 10 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 450 g
  • kačkavalj - 150 g, izrendan
  • medena voda - za premazivanje
  • mak - semenke za posipanje
  • kim - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi pomešajte sveže mleko sa šećerom, kvasac, mešajte da se kvasac rastvori i dodajte 3-4 supene kašike brašna. Ostavite na toplom da nadođe.

Preostalo brašno prosejte u posudu, napravite udubljenje i dodajte so, ulje, toplo sveže mleko i kvasac, zamesite ne mnogo meko testo, ostavite ga sa strane da se udvostruči.

Podelite testo na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite oklagijom na pravougaonik, u sredinu, po dužini stavite rendani kačkavalj i uvijte fitilj. Uvijte fiilje dva po dva, učvrstite ih u krajevima da se ne otvore i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite na ponovo toplom da nadođe oko 30 minuta.

Đevreke namažite medenom vodom i pospite semenkama.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15-20 minuta maksimum - u zavisnosti od vaše rerne.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija