Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci punjeni kačkavaljem

Đevreci punjeni kačkavaljem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Đevreci punjeni kačkavaljem
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
21/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Neko na đevreku gleda rupu, a mi vas savetujemo da obratite pažnju na nadev - veoma je ukusan"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • sveži kvasac - 10 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 450 g
  • kačkavalj - 150 g, izrendan
  • medena voda - za premazivanje
  • mak - semenke za posipanje
  • kim - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi pomešajte sveže mleko sa šećerom, kvasac, mešajte da se kvasac rastvori i dodajte 3-4 supene kašike brašna. Ostavite na toplom da nadođe.

Preostalo brašno prosejte u posudu, napravite udubljenje i dodajte so, ulje, toplo sveže mleko i kvasac, zamesite ne mnogo meko testo, ostavite ga sa strane da se udvostruči.

Podelite testo na 10 jednakih delova i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvucite oklagijom na pravougaonik, u sredinu, po dužini stavite rendani kačkavalj i uvijte fitilj. Uvijte fiilje dva po dva, učvrstite ih u krajevima da se ne otvore i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje.

Ostavite na ponovo toplom da nadođe oko 30 minuta.

Đevreke namažite medenom vodom i pospite semenkama.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15-20 minuta maksimum - u zavisnosti od vaše rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: