Musaka od mesa sa prženim hlebom

23/02/2018
"Toliko nam se dopada da ćemo samo ovaku musaku da pravimo i jedemo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano383
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g po izboru
  • dimljene grudi - 100 g
  • beli hleb - 8 kriški suv (bez kore)
  • biljni maslac - 1/2 šolje
  • paradajz - 5 - 6 komada srednje veličine
  • luk - 2 glavice
  • senf - po želji
  • so
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1/2 veze
  • prezle - 2 - 3 supene kašike
  • bujon - 1 šolja
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške hleba ispržiteu biljnom mslacu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite sa strane da se ocede od masti.

U preostalom maslacu propržite sitno iseckan luk i paradajz, dodajte mleveno meso + sitno isečene dimljene grudi, so, biber, polovinu peršuna i dinstajte 5-6 minuta.

Smesu prelijte bujonom (ili toplom vodom) i kuvajte na tihoj vatri 1/2 sata.

Za vreme kuvanja u nekoliko puta dodajte po 2-3 supene kašike bujona (ili tople vode). U namazan pleh, posut prezlama stavite polovinu prženih kriški hleba.

Meso izvadite rešetkastom kašikom na tanjir, dodajte 2 supene kašike prezli i preostali peršun, dobro promešajte i rasporedite na poređane kriške hleba. Pokrijte preostalim prženim kriškama i prelijte sosem ili prelivom po vašem izboru (ja koristim ovaj preliv za musaku - 2 jajeta, 300 g kiselog mleka, 2 supene kašike brašna).

Musaku pecite 15 minuta u veoma ugrejanoj rerni na 250 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti