Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa smeđim pirinčem

Rižoto sa smeđim pirinčem

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811188
Rižoto sa smeđim pirinčem1 / 2
27/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Obožavamo rižoto, a baš ovaj rižoto sa pečurkama i parmezanom je jedan od naših najomiljenijih!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g, smeđi
  • pečurke - 250 g
  • vino - 150 ml, belo
  • luk - 1 glavica
  • bujon - od pečuraka
  • kačkavalj - 80 g
  • parmezan - 2 kašike, narendan
  • so
  • biber
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite smeđi pirinač u hladnu vodu na pola sata. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi sa širokim dnom, pa propržite iseckan luk i pečurke. Po želji posolite, pa dodaje oceđeni pirinač, a zatim sipajte i vruć bujon od pečuraka.

Čim pirinač upije tečnost, dodajte belo vino i nakon nekoliko minuta još malo bujona od pečuraka. Dodajte bujon, dok smeđi pirinač u potpunosti ne proključa. Mešajte često.

Na kraju dodajte još soli, bibera i belog bibera, a onda i rendani kačkavalj, promešajte kad sklonite sa vatre. Poslužite jelo dok je toplo sa narendanim parmezanom preko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: