Pečena zečetina sa pirinčem, lukom i šljivama

27/02/2018
"Ponekad su jela toliko ukusna, da nam dođe da poližemo tanjir, i da nas baš briga za lepe manire "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 veza
  • suve šljive - 10 komada
  • nana - 5 strukova sveža ili suva
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zečetinu na porcije, pospite solju i alevom paprikom.

U pleh ili vatrostalnu činiju sipajte ulje i iseckan mladi luk, odozgo stavie porcije mesa. Pospite nanom i biberom, sipajte oko 3 šolje vode.

Pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu na oko sat vremena, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač i prethodno potopljene šljive.

Ponovo pokrijte folijom i stavite u rernu na oko 15-20 minuta.

Na kraju skinite foliju i pecite kratko, to uradite da se meso ne bi osušilo, nego da ostane sočno unutra, a spolja da ima hrskavu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija