Zečetina prekrivena engleskom slaninom

28/02/2018
"Balansirano, aromatično i božanstveno ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • engleska slanina - 1 pakovanje (250 - 300 g)
  • mladi luk - 1 veza
  • sveža nana - 5 strukova (može i suva)
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porciйe, začinite solju i alevom paprikom, lepo utrljajte u meso.

Isecite mladi luk i sipajte u pleh sa uljem, dodajte nanu, alevu papriku i biber.

Poređajte komade zečetine i sipajte vodu, na slici se vidi koliko.

Preko svakog parčeta mesa stavite slaninu.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko jedan sat, nakon toga izvadite i dodajte pirinač, probajte meso, ako se kida, i ako je kuvano vratite ga u rernu bez folije da se zapeče i da voda ispari.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija