Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Zečetina prekrivena engleskom slaninom

Zečetina prekrivena engleskom slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Zečetina prekrivena engleskom slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 6
28/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Balansirano, aromatično i božanstveno ukusno"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1/2 zeca
  • engleska slanina - 1 pakovanje (250 - 300 g)
  • mladi luk - 1 veza
  • sveža nana - 5 strukova (može i suva)
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porciйe, začinite solju i alevom paprikom, lepo utrljajte u meso.

Isecite mladi luk i sipajte u pleh sa uljem, dodajte nanu, alevu papriku i biber.

Poređajte komade zečetine i sipajte vodu, na slici se vidi koliko.

Preko svakog parčeta mesa stavite slaninu.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko jedan sat, nakon toga izvadite i dodajte pirinač, probajte meso, ako se kida, i ako je kuvano vratite ga u rernu bez folije da se zapeče i da voda ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: