Voćna pita sa kajsijama

01/03/2018
"Pozovite leto u svoju kuhinju sa ovom raskošnom, voćnom pitom sa konzervisanim kajsijama "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano176
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • testo od maslaca - 375 g
  • džem od bresaka - 2 supene kašike
  • kajsije - 400 g, iz konzerve (prepolovljene)
  • trešnje - 40 g (prepolovljene)
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 25 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • bademi - 50 g, mleveni
  • kora od limuna
  • cimet - prstohvat
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • bademi - 25 g, listići
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo na tanak list. Rasporedite ga po dnu kalupa za paj, prečnika 23 cm.

Viljuškom napravite rupice. Namažite testo džemom. U svaku kajsiju stavite po jednu trešnju i poklopite slatko. Pokrijte tako ceo kalup. Mutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušastu smesu.

Dodajte i jaja, prosejano brašno sa praškom za pecivo, mlevene bademe, koru od limuna, cimet i mleko. Spatulom nanesite smesu i pospite listićima badema.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 stepeni i pecite 90 minuta ili dok smesa ne postane tvrda na dodir.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija