Hrskavi pileći batak na podlozi od krompira

01/03/2018
"Ovako hrskav pileći batak će savršeno stajati na bilo kakvoj podlozi, i na svakoj trpezi "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano214
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • prezle - 1 supena kašika
  • za blanširane pečurke
  • pečurke - 4 komada, veće
  • maslac - 25 g
  • ulje - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • za podlogu
  • krompir - 4 komada, krupniji
  • maslac - 50 g
  • beli biber - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi napravite smesu od rastopljenog maslaca, aleve paprike, bibera, soli i prezle - sve mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga svaki batak nekoliko puta probodite nožem, nakon toga ga potopite i namažite glazurom.

Stavite u namazan pleh, pokrijte folijom i ostavite da se peče oko 30 minuta. Za to vreme pripremite podlogu tako što krompir oljuštite, isečete i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kad bude gotov, vodu iz šerpe u kojoj ste kuvali ocedite, u krompir dodajte maslac i biber, i izgnječite. Na kraju dodajte i mleko i gnječite dok ne dobijete pire.

Skinite foliju sa bataka i ostavite ih da se peku dok ne dobiju lepu boju.

Za to vreme blanširajte pečurke - u vrelu posoljenu vodu stavite pečurke na oko 30 sekundi. Izvadite ih i pržite u tiganju sa malo maslaca i ulja, oko 2-3 minuta.

Kad bataci budu gotovi izvadite ih. U tanjir stavite malo pirea, odozgo jedan batak, do njega 2 pečurke. Po želji tanjir možete ukrasiti odgovarajućim sosem ili začinima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti