Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Đuveč»Pikantna piletina sa kiselim kupusom i piskavicom u đuvečari

Pikantna piletina sa kiselim kupusom i piskavicom u đuvečari

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Pikantna piletina sa kiselim kupusom i piskavicom u đuvečari
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
01/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Pletina sa kupusom, ali na jedan veoma apetitan način, da li se slažete"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • kiseli kupus - 1.5 kg
  • listovi kupusa - 2 komada
  • praziluk - 1 struk, beli deo
  • špargle - 5 komada
  • beli luk - 1 čen
  • dimljena slanina - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • ljuta tucana paprika - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • biber - 10 komada, u zrnu
  • piment - 2 komad
  • piskavica - 1 - 2 grančice
  • pileći bujon - 300 ml
  • biljna mast - 4 supene kašike
  • sviljska mast - za premazivanje đuvečare
  • so - malo po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ovom jelu kiseli kupus upija mirise koji se odvoje od začina, piletine i povrća, što daje svoj specifičan ukus.

Očistimo i operemo povrće. Slaninu sitno sečemo i pržimo na kratko u tiganju sa ugrejanom masti. Izvadimo je na tanjir.

Isečemo praziluk i špargle na sitne kockice. Sotiramo ih 5-6 minuta u aromatičnoj masti. Dodajemo i batake, pržimo ih 3 minuta sa obe strane i posolimo. Odvajamo ih na tanjir.

Namažemo ivice glinene đuvečare svinskom mašću. Na dno sipamo slaninu i sotirano povrće. Dodajemo isečeni kiseli kupus zajedno sa malo rasola i dobro pritiskamo. Posipamo tucanom paprikom, dodajemo ceo čen belog luka, zrna pimena, poređamo aromatične grančice sminduha, zajedno sa semenkama u njoj.

Odozgo poređamo pileće batake i pokrivvamo ih listovima kupusa. Prelivamo pilećim bujonom i pokolpimo.

Stavljamo đuvečaru u hladnu rernu i pečemo oko 2 sata na 200-220 stepeni.

Za vreme termičke obrane proveravamo da li u jelu ima dovoljno tečnosti. Ukoliko je potrebno dodajemo po malo od bujona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: