Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Pirinač sa prazilukom i maslinama iz rerne

Pirinač sa prazilukom i maslinama iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Pirinač sa prazilukom i maslinama iz rerne
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
09/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Savršeno posno jelo, koje čak može da bude servirano za Badnje veče"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • masline - 200 g
  • praziluk - 2 komada
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • ulje - 150 ml
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • celer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 200 sepeni.

Isecite strukove praziluka na dva dela, debeli deo sitno iseckajte.

U pleh sipajte ulje i stavite na vatru da se ugreje. Dodajte sitno iseckan praziluk i pržite dok ne omekša. Dodajte oprani pirinač i paradajz, i ostaviter da se krčka 4-5 minuta. Prelijte sa 4 šolje tople vode i dodajte 1 supenu kašiku univerzalnog začine, pospite celerom i biberom, posolite malo, zato što masline mogu sadržati dosta soli.

Jelo stavite u rernu, a za to vreme isecite tanki deo prazilka na komade 2-3 cm. Deset minuta nakon stavljanja, izvadite pleh, poređajte komade praziluka i masline, pritisnite ih prstima da potonu u polukuvan pirinač.

Vratite jelo u rernu i pecite dok pirinač ne bude gotov, a praziluk treba da dobije zlatnu boju odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: