Jaja Flamenko

10/03/2018
"Vatreni ukus i neodoljiv miris - još danas probajte ova ukusna jaja Flamenko "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano547
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • mleveno meso - 300 g, teleće
  • čorizo - 170 g
  • paprike - 3 komada
  • pirinač - 170 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač skuvajte u vodi u odnosu 1:3, sa solju i malo bibera. U tiganju propržite paprike, isečene na duge trakicce i izvadite na tanjir.

U istoj masti propržite luk i beli luk. Dodajte čorizo, isečen na ivice, i mleveno meso, izdrobite ga na mrvice.

Pržite da budee polugotovo. Dodajte paradajz i 1/2 šolje vode. Začinite začinima i isključite ringlu. U odgovarajući pleh, namazan maslacem ili uljem, sipajte pirinač i poravnajte ga.

Odozgo sipajte smesu sa mlevenim. Na smesu poređajte propržene paprike, svuda. Uz pomoć kašike napravite gnezda i sipajte po jedno jaje u njega. Tako uradite i sa 4 druga jajeta.

Stavite pleh u rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta ili dok se jaja ne zaprže. Pospite peršunom i servirajte toplo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti