Ravioli sa pinjolama, fetom i sosom od svežeg paradajza

13/03/2018
"Ravioli sa fetom ili umetnost da uživaš u životu i lepoj hrani "
Priprema90 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno105 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite testo za raviole od brašna, dva jajeta i tvrde pšenice. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

U posudu izrendajte paradajz. Stavite maslinovo ulje, sirće, so i sitno isecite bosiljak. Promešajte i ostavite sa strane.

Uzmite drugu posudu i u nji izgnječite sir. Ispecite pinjole u suvom tiganju. Sačekajte da se ohlade i isecite ih u sir. Stavite maslinovo ulje i promešajte.

Izvadite testo iz frižidera i podelite na tri lopte. Svaku loptu provucite kroz mašinu do trećeg stepena.

Isecite listove na dva dela i pokrijte kalupom za raviole. Pritisnite prstima pažljivo svaku ruku, i napunite nadevom.

Zatvorite drugim listom i prođite oklagijom da osečete ivice. Kuvajte raviole u vreloj, posoljenoj vodi 4-5 minuta.

Servirajte u sosu od paradajza, a odozgo pospite peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti