Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ravioli sa pinjolama, fetom i sosom od svežeg paradajza

Ravioli sa pinjolama, fetom i sosom od svežeg paradajza

Ravioli sa pinjolama, fetom i sosom od svežeg paradajza
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
13/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Ravioli sa fetom ili umetnost da uživaš u životu i lepoj hrani"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • feta sir - 150 g
  • pinjole - 50 g
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • bosiljak - svež
  • za sos
  • paradajz 1 veliki
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • balsamiko - 2 - 3 kapljice
  • bosiljak - svež
  • peršun
  • za raviole
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 150 g
  • pšenica - 50 g tvrda (semolina)
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite testo za raviole od brašna, dva jajeta i tvrde pšenice. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

U posudu izrendajte paradajz. Stavite maslinovo ulje, sirće, so i sitno isecite bosiljak. Promešajte i ostavite sa strane.

Uzmite drugu posudu i u nji izgnječite sir. Ispecite pinjole u suvom tiganju. Sačekajte da se ohlade i isecite ih u sir. Stavite maslinovo ulje i promešajte.

Izvadite testo iz frižidera i podelite na tri lopte. Svaku loptu provucite kroz mašinu do trećeg stepena.

Isecite listove na dva dela i pokrijte kalupom za raviole. Pritisnite prstima pažljivo svaku ruku, i napunite nadevom.

Zatvorite drugim listom i prođite oklagijom da osečete ivice. Kuvajte raviole u vreloj, posoljenoj vodi 4-5 minuta.

Servirajte u sosu od paradajza, a odozgo pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: