Teleća pršuta

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Teleća pršuta1 / 6
17/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Znamo da teleća pršuta ide dobro uz crno vino, ali ponekad dozvolimo sebi da je jedemo onako - bez povoda, za rakoš"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - od šola
  • so
  • začini - za kajsezovano meso
  • čubar - mrvljen
  • aleva paprika - slatka i ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite meso od žilica i masti. Isecite ga na komade debljine do 4 cm. Posolite obilno tako da meso pobeli..

Stavite teletinu u đevđir na 24 sata - tako se odvaja nepotrebna tečnost.

Nakon toga sastružite so sa mesa, nemojte ga prati.

Pomešajte sve začine, možete dodati i druge suve začine po vašem ukusu. Dobro uvaljajte meso u začine.

Provucite debelo uže kroz ivici svakog parčeta i okačite pršutu na provetrivo mesto. Kriterijum za gotovu teleću pršutu je promena boje.

Ova pršuta može da izdrži u kesi u frižideru do 4-5 meseci.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: