Odlična torta bez pečenja

19/03/2018
"Hoćemol li zajedno da pravimo tortu ili ćemo početi da pripremamo sami "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 644
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, sa maslacem (ili čajni)
  • maslac 80 - 100 g, rastopljen
  • za nadev
  • krem sir - 400 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 supena kašika, čist ekstrakt
  • sod od limuna - 2 - 3 supene kašike, sveže iscđen
  • želatin - 20 g u prahu (2 kesice)
  • voda - 60 - 80 ml, hladna
  • pavlaka - 400 gm mlečna
  • za ukras
  • slatko od borovnica - 300 - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite keks. Rastopite maslac i promešajte. U pleh, sa ivicama koje se otvaraju, rasporedite smesu i poravnajte kašikom.

Sporim obrtajima miksera umutite kiselu pavlaku, krem sir, šećer, vanilu i sok od limuna.

Želatin pripremite prema uputstvu na pakovanju. Lagano i po malo ga mešajte sa kremom od sira.

U drugoj posudi umutite pavlaku. Pomešajte dva krema u jednoj posudi.

Izvadite keks iz zamrzivača i rasporedite krem. Vratite ponovo u frižider.

Na pari rastopite slatko. Izvadite čizkejk i ravnomerno ga prelijte odozgo.

Ostavite u frižideru na jednu noć da se ohladi.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti